top of page

Diensten

Ondersteuning van jouw succes

Diensten: Diensten

Jouw onderneming opzetten

Als je weet wat jouw droom is, kun je met jouw onderneming starten als lid van Meraki.

​Onze sociale coöperatie neemt de verrekening van je uitkering met de gemeente en aangiftes bij de belastingdienst op zich. Bij ons kun je groot dromen, maar groeien doe je in kleine stapjes. Je kunt bijvoorbeeld pas geld uitgeven als je het hebt verdiend. Stap voor stap leer je omgaan met je geld, je uren en je energie. Daardoor hoef jij je niet druk te maken om schulden of grote risico’s. Dit geeft je de tijd en ruimte om te focussen op het werven van nieuwe klanten.

Trainingen

Naast een fysieke werkruimte en waar mogelijk materiaal, krijg je een halfjaar lang een wekelijkse training. In deze trainingen besteden we aandacht aan vier thema's:

  1. Empowerment;

  2. Assertiviteit;

  3. Presenteren en solliciteren;

  4. Ondernemersvaardigheden.

1. Als ondernemer is het belangrijk dat je in je eigen kracht gelooft. Daarom bouwen we in onze trainingen aan je zelfkennis en zelfvertrouwen.

​2. Als ondernemer is het niet alleen belangrijk dat je in jezelf gelooft, maar ook dat je in je product of dienst gelooft. Om die reden besteden we aandacht aan assertiviteit. We leren je hoe je voor je product kunt staan.

3. Als je in jezelf en in je product of dienst gelooft, ben je er nog niet. De volgende stap is dat anderen in jouw organisatie gaan geloven. En dat bereik je door op te vallen bij opdrachtgevers en door zichtbaar te zijn op het internet. In onze trainingen leren we je handige gespreks- en (online) presentatietechnieken. Daarnaast leren we je hoe je jezelf verkoopt in een sollicitatiegesprek of een gesprek met een potentiële opdrachtgever.

4. Het einddoel is natuurlijk om als zelfstandig ondernemer uit de uitkering te stromen. Daarom besteden we in onze trainingen aandacht aan bijvoorbeeld jouw administratie, financiën, het schrijven van een (eenvoudig) ondernemersplan en effectieve marketing.

Parttime ondernemen

Als je de basisvaardigheden van het ondernemen onder de knie hebt en toepast, zal je zien dat je bedrijf gaat groeien. Als er voldoende groei en omzet is kun je verder gaan als parttime ondernemer. Als parttime ondernemer krijg je toestemming om jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dat betekent dat je, met hulp van Meraki, jouw eigen administratie gaat doen. Het verrekenen van de winst met je uitkering is vanaf dan ook je eigen verantwoordelijkheid.

Het is een veilige keus om parttime ondernemen te combineren met een parttime baan. Daarom verwachten wij van onze leden dat zij dat combineren als zij daartoe in staat zijn. Dan weten zij zeker dat hun vaste lasten gedekt zijn.

Fulltime ondernemen

Als je organisatie blijft groeien, dan is fulltime ondernemen een logische volgende stap. Meraki helpt je dat geval bij het aanvragen van een Bbz-uitkering (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). Dat is een gemeentelijke kredietregeling voor zelfstandige ondernemers.

Wij kunnen je warm overdragen naar het Regionaal Bureau Zelfstandigen (Bbz). Hier kun je bijvoorbeeld terecht als je een investering van de Bbz nodig hebt. Verder werken wij samen met het ondernemersklankbord. Als je begeleiding nodig hebt bij deze overstap brengen we je graag in contact met hen.

Onze verwachtingen

Deelname aan Meraki is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Nu je weet wat je van ons kan verwachten, willen we je ook graag informeren over wat wij van jou als deelnemer van de coöperatie verwachten.


Je uitkering

Als je een uitkering hebt en bij ons onderneemt, dan verrekenen wij die voor jou met je inkomsten. Het voordeel is dat jij deze inkomsten niet zelf hoeft door te geven aan de gemeente, en daarom elke maand je uitkering op je rekening blijft ontvangen. Je hebt dus altijd inkomen, ook als een opdrachtgever niet direct betaalt.


Aanwezigheid

Onze ondernemers zijn (in principe) vier dagen per week op kantoor aanwezig . In overleg kies je wat jouw vaste dagen op kantoor zijn. Onze werktijden zijn van 10.00-16.00 uur. Parttime werken in het geval van een beperking is natuurlijk mogelijk.

Verder heb je recht op vrije dagen. Dat aantal vrije dagen is afhankelijk van het aantal uur dat je werkt.


Tot slot ziekte. Iedereen kan ziek worden en tijdelijk uitvallen. Te lang of te vaak heeft echter gevolgen voor je onderneming en daarmee voor je deelname aan de coöperatie. 


Je krijgt van ons coaching, trainingen en we organiseren ALV’s en financiële bijeenkomsten. Het deelnemen aan deze afspraken is verplicht.


Schoonmaak

Meraki huurt geen schoonmaker in. Wij zijn er gezamenlijk verantwoordelijk voor dat ons pand schoon blijft.


Maandelijkse bijdrage

Wij vragen al onze ondernemers om elke maand € 1,50 (contant) aan de boekhouder te geven voor de kleinere kostenposten, zoals schoonmaakspullen, koffie & thee en wc-papier.


Digitale agenda

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van al je afspraken. Als je niet verschijnt op je afspraak dan vervalt deze. Als je drie keer zonder afmelding niet komt opdagen, dan stopt je deelname aan Meraki.


Wij adviseren je om (net als ons secretariaat) met Gmail te werken zodat je hun uitnodigingen direct in je agenda krijgt.


Laptop

Als je deelneemt aan Meraki heb je een laptop nodig. Als je geen laptop hebt of kunt lenen, kun je deze via Meraki aanvragen bij je werkregisseur.


Ov-chipkaart

Als je geen gebruik kunt maken van eigen vervoer, dan is er de mogelijkheid een ov-chipkaart aan te vragen. Deze kaart mag je alleen gebruiken voor het reizen van en naar de locatie van Meraki. Na iedere reis laat je je ov-formulier tekenen door de projectleider of iemand van het bestuur.

Webshop QSTE

QSTE is een webshop waarop kleine en startende ondernemers hun producten en diensten kunnen aanbieden. Veel producten en diensten die onze eigen ondernemers aanbieden zijn te vinden op QSTE.

bottom of page