top of page

Over ons

Wij geloven dat ieder mens talenten en kwaliteiten heeft die hem of haar uniek maken. Daarom zetten wij ons in om startende ondernemers te helpen bij het ontdekken van hun eigen talenten en kwaliteiten. Bij ons kun je terecht om met behoud van je uitkering te ontdekken of er een ondernemer in jou verstopt zit.

​Zelfstandig ondernemen is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar ben je goed in? Welk gat in de markt kun je met jouw talenten vullen? Of misschien weet je niet hoe je moet beginnen?


Groot dromen; klein beginnen.

Met ons kun je bouwen aan je zelfvertrouwen en de ondernemersvaardigheden die je nodig hebt om met jouw eigen bedrijf uit de uitkering te stromen. Wij helpen jou om meer voldoening uit je werk te halen, zodat jij uiteindelijk gelukkiger zult zijn.

Benieuwd hoe jij jouw talenten en kwaliteiten kunt inzetten? Neem dan contact met ons op om jouw bedrijfsidee te bespreken!

Kerststukje Nisa

Onze missie

Wij geloven dat mensen die van hun dromen hun werk kunnen maken gelukkiger zijn. Wij helpen iedereen die gemotiveerd is zichzelf te ontdekken en vooral durft te ontdekken!

Samier.jpg

Onze visie

Wij helpen iedereen met een minimum inkomen in Zoeteremeer en omstreken bij het ontdekken en ontwikkelen van zijn kwaliteiten, om een bedrijf op te zetten dat past bij wie men werkelijk is.

Groep.JPG

Bedrijfsgeschiedenis

2016

In maart 2016 gaf de gemeente toestemming voor het opzetten van de proeftuin ‘ondernemend uit de bijstand.’ De slechte kansen op de arbeidsmarkt maakten dat veel mensen buiten de boot vielen bij het solliciteren. Ga na je honderdste nee nog maar eens een gemotiveerde sollicitatiebrief schrijven. Tegelijk kan iedereen wel iets erg goed. Daarbij hoeft ondernemen niet zo ingewikkeld te zijn, als je het in kleine stapjes kunt leren. We startten met dertien deelnemers, die voor het grootste deel binnen een jaar de uitkering kon opzeggen. Soms als fulltime ondernemer, maar ook heel vaak in loondienst, omdat ze weer zelfvertrouwen hadden en zich wel konden verkopen aan de werkgevers.


Omdat de deelnemers enthousiast waren, werd de proeftuin ieder half jaar weer verlengd en iedere keer weer slaagden deelnemers erin om de teugels van hun leven weer in eigen hand te nemen.

2016

De gemeente Zoetermeer heeft de oprichting van een sociale coöperatie geïnitieerd. Na veertig aanmeldingen werd in de zomer van 2016 de Zoete Kruimels opgericht.

2016

Met hulp van wethouder Taco Kuiper kregen de sociale coöperatie de Zoete Kruimels en het project Ondernemend uit de bijstand eind 2016 bezoek van staatssecretaris Jette Kleinsma.

2018

Na het succes van de Zoete Kruimels is begin 2018 bij de Dienst Sociale Werkplaats (nu de Binnenbaan) de Broedplaats geopend. De Broedplaats is een samenvoeging van twee projecten: de Zoete Kruimels en Ondernemend uit de bijstand.

2018

De Broedplaats is in 2018 ook begonnen met het aanbieden van werkervaringsplekken. Op die manier kan de Broedplaats meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen.

2019

Begin 2019 bracht Koning Willem Alexander een werkbezoek aan een bijeenkomst van het netwerk van sociale coöperaties LaNSCO. Projectleider Natalie Gallicola ging met de Koning in gesprek over wat de Zoete Kruimels vanuit verschillende perspectieven oplevert.

2020

Ondanks de coronapandemie is het vijf van onze leden gelukt om in 2020 uit de uitkering te stromen.

2021

Juni en juli waren twee drukke maanden voor ons. Sinds eind juli zijn we te vinden op een nieuwe locatie, de Hitchcockstrook 26 in Zoetermeer.


Daarnaast opereren zowel de Zoete Kruimels als de Broedplaats sinds begin augustus onder een nieuwe naam: Meraki.

In gesprek met de Koning.

Bezoek Vrije Uitloop

Ons team

Benieuwd naar onze ondernemers en wat zij allemaal doen, je leest het in ons smoelenboek.

Natalie profielfoto

Natalie Gallicola

Projectleider en voorzitter bestuur

Iedereen heeft talenten, kwaliteiten en passies in een uniek pakket. Als specialist empowerment en ondernemen heeft Natalie een programma ontwikkeld waarin je de ondernemer in jezelf leert kennen. Als ondernemend mens kun je heel veel bereiken, zoals het opzetten van een eigen bedrijf, het vormgeven van je eigen leven en het doen wat bij jou past.

Ze gelooft dat mensen die iets doen wat bij hen past, een leven kunnen vormgeven dat hen gelukkiger maakt. Daardoor leef je tevredener, gelukkiger en ben je een inspirerend voorbeeld voor jouw omgeving. Een samenleving met gelukkige en tevreden personen is toleranter. Mensen geven elkaar meer steun, rekenen elkaar minder af en discrimineren minder.

Contact:

E-mail

LinkedIn

bottom of page