top of page

Samenwerkingen

Samen sta je sterker.

Partners: Projecten
Logo De Binnenbaan

De Binnenbaan

Iedere inwoner van de Zoetermeer die in de bijstand zit, komt terecht bij Werkbedrijf De Binnenbaan. De Binnenbaan is een samenvoeging sociaal werkbedrijf DSW, medewerkers van het Werkgeversservicepunt (WSP) en de afdeling Werk van de Sociale Dienst van gemeente Zoetermeer.

Wij werken veel samen met de werkregisseurs van De Binnenbaan, omdat wij hun klanten kunnen helpen om hun eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten.

Via gezamenlijke projecten helpen wij zowel ondernemers als mensen met een werkervaringsplek om uit de uitkering te stromen.

Voor meer informatie kun je terecht op hun website.

Logo gemeente Zoetermeer.jpg

De gemeente Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer is de eerste gemeente in Nederland die zelf het initiatief heeft genomen om een sociale coöperatie op te zetten. De gemeente verstrekt de uitkeringen van onze deelnemers en werkt samen met ons en De Binnenbaan om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen.

Daarnaast werken wij samen met de gemeente voor de inkomstenverrekening van onze klanten. 

Op hun website kun je hier meer informatie over vinden.

Gallicola sociaal ondernemen logo

Gallicola Sociaal Ondernemen

Natalie Gallicola en sociaal ondernemen zijn inmiddels niet meer te onderscheiden. Zij is in 2001 begonnen als parttime ondernemer. Via trainingen en coaching focuste zij zich op de zelfontwikkeling van haar klanten. Voor haar was het doel om haar klanten te begeleiden bij het nemen van de verantwoordelijkheid over hun eigen leven. Om op die manier de beste versie van zichzelf te kunnen worden.


Zeven jaar later (2008) heeft Natalie haar parttime onderneming omgezet in een fulltime onderneming. Naast de training en coaching is ze zich ook gaan richten op organisatieveranderingen omtrent het gedrag van werknemers.


In 2009 bereikte Natalie het punt waarop ze effectief wat kon betekenen voor de mensen in achterstandswijken. Ze heeft empowermenttrajecten ontwikkeld opgezet om het welzijn van deze mensen doelgroep te vergroten. Daarnaast gaf ze ook empowerment aan mensen bij inburgeringscursussen. Vier jaar later (2013) kon ze bij de Sociale Dienst aan de slag als empowermentspecialist. Waar de nadruk eerst op maatregelen lag, heeft Natalie bijgedragen aan het verleggen van die nadruk naar motiveren en inspireren. Dat resulteerde in 2014 tot een rol bij de gemeente Zoetermeer als jobcoach. Door te focussen op kwaliteiten en mogelijkheden groeit het zelfvertrouwen en nemen deelnemers steeds meer de verantwoordelijkheid over het eigen geluk en eigen leven. Zo werd er aandacht voor het individu gecreëerd.


In de jaren erna kwam ze in haar werk zoveel mensen tegen die ergens heel goed in waren, maar geen aansluiting op de arbeidsmarkt hadden. Door dat gebrek zaten deze mensen vast in de uitkering, of moesten zij werk gaan doen waar ze geen geluk uit konden. Voor die mensen is een eigen onderneming een ideale volgende stap. Helaas is dat in de beleving van veel mensen een moeilijke opgave die dat aardig wat risico’s met zich meebrengt. Het tegendeel is echter waar, ondernemen in is niet moeilijk als je het in simpele en kleine stapjes doet.


Na veel onderzoek en voorbereidingen kreeg Natalie in 2016 toestemming van de gemeente Zoetermeer om met een proeftuin te starten. En dat is waar de geschiedenis van Meraki begint. Een jaar later is ze benoemd tot projectleider van haar eigen project en de sociale coöperatie. Door de nauwe samenwerking met De Binnenbaan en de gemeente Zoetermeer blijft het project de potentie behouden om uit te breiden en waar nodig aan te passen.

Logo LaNSCO

LaNSCO

In 2018 is, met dank aan het Oranje Fonds en Stichting DOEN, LaNSCO opgericht. LaNSCO is een verbindende en versterkende schakel tussen alle bestaande en nieuwe sociale coöperaties.

Deze organisatie zet zich onder andere in om de (voor)oordelen die er bestaan over mensen die afhankelijk zijn van een uitkering de wereld uit te helpen. Daarnaast lobbyen ze voor de belangen van sociale coöperaties en brengen ze hen in contact met meer ervaren professionals.


Benieuwd naar wat LaNSCO nog meer doet? Neem dan een kijkje op hun website.

Image by Mika Baumeister

Jij?

Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen op zakelijk gebied? Bijvoorbeeld om bijstandsgerechtigden uit jouw gemeente verder te helpen. Wij gaan graag het gesprek met je aan! Je kunt ons bereiken via het contactformulier onder het tabblad Contact.

bottom of page